Duurzaamheidsanalyse

Wil je weten hoe duurzaam jouw assortiment precies is? We maken de duurzaamheidscore van jouw assortiment meetbaar.

Gebruik dan de duurzaamheidsanalyse over jouw assortiment
Wij kijken naar het assortiment dat jij afneemt en waarvan de productinformatie bij ons geborgd is. Vervolgens kijken we naar welke producten duurzaamheidskeurmerken hebben. De duurzaamheidskeurmerken zijn ambitieus, transparant en betrouwbaar. Deze keurmerken worden aanbevolen vanuit de MVI criteria van de Rijksoverheid. Binnen deze lijst vallen onder andere de 10 topkeurmerken van MilieuCentraal.

Bekijk hier een voorbeeld van hoe die analyse er uit ziet.

Wij maken elk kwartaal een analyse van de duurzaamheid van jouw assortiment aan de hand van de keurmerken van de producten.

Waarom is dit relevant voor jou? 
Duurzame voeding wordt een steeds belangrijker thema in onze maatschappij. De Rijksoverheid heeft tijdens de Nationale Voedsteltop van Den Haag zelfs besloten dat Nederland binnen 5 tot 10 jaar wereldwijd koploper moet zijn in gezonde- en duurzame voeding. Dat is een behoorlijke ambitieuze doelstelling, die ook direct invloed heeft op de foodservicebranche. Om te kunnen bewijzen in welke mate jouw assortiment duurzaam is, bieden we deze analyses aan.

Wil jij ook gebruik maken van deze duurzaamheidsanalyse?
Wil je meer informatie over het aanleveren van een goede, actuele assortimentslijst? En over het aanschrijven van producenten waarvan nog producten ontbreken in PS? Neem contact op met Louise.