Biogarantie label Keurmerk

Keurmerk voor biologische producten

Informatie over dit keurmerk

Biogarantie is het Belgische merk voor biologische producten en dient als instrument voor de promotie en het beheer van bioproducten. BioForum waakt over het label dat de verbruiker toelaat om producten van de biolandbouw in één oogopslag te herkennen. Bij het opstellen van het vernieuwde lastenboek heeft BioForum ervoor gekozen het Biogarantie-label in te schrijven in het verduurzamingsproces dat onze huidige maatschappij bezig houdt. “Biogarantie staat voortaan voor ‘biologisch’ én ‘duurzaam'”, klinkt het bij BioForum, en gaat daarmee een stap verder dan de minimale wettelijkenormen waar het Europese biologo voor staat.

 

Keurmerkeigenaar Biogarantie vzw (vereniging zonder winstoogmerk)
Website www.biogarantie.be
Controle door onafhankelijke derde partij  
Geaccrediteerd  

Toepassingen van het keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.
Wanneer je als foodservicebedrijf op zoek bent naar de duurzaamheid van jouw assortiment, vind je deze terug in de duurzaamheidsanalyse. Deze is beschikbaar voor klanten van PS in foodservice.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Mens & Milieu