Europees Biologisch Keurmerk

Keurmerk voor biologische producten

Het Europees Biologische keurmerk geeft aan dat het voedingsmiddel een product is van de Biologische landbouw. Dit biologisch keurmerk is ontstaan vanuit de behoefte aan één herkenbaar biologisch keurmerk voor alle Europese lidstaten.

Vanaf 1 juli 2010 vervangt dit EU biologisch keurmerk alle andere bestaande biologische keurmerken in Europa. Biologische boeren gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Door gebruik te maken van biologische gewasbescherming en natuurlijke bemesting wordt het milieu minder belast. Biologische veehouders geven hun dieren biologisch voer, hebben een diervriendelijke werkwijze en geven de dieren volop de ruimte. Producten moeten voor minimaal 95% uit echte biologische ingrediënten bestaan.

Op producten buiten de EU mag het keurmerk gebruikt worden. Hiervoor kan het (NIET-EU) label gebruikt worden in de Data Entry.

Informatie over dit keurmerk

Keurmerkeigenaar In Nederland is Skal bevoegd om dit keurmerk toe te kennen.
Website www.skal.nl
Controle door onafhankelijke derde partij  
Geaccrediteerd  

Toepassingen van het Biologisch Keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.
Wanneer je als foodservicebedrijf op zoek bent naar de duurzaamheid van jouw assortiment, vind je deze terug in de duurzaamheidsanalyse. Deze is beschikbaar voor klanten van PS in foodservice.
Het Biologisch Keurmerk is ook opgenomen binnen de Monitor Gezonder eten & drinken van Foodstep. Deze monitor meet hoe gezond en duurzaam jij jouw assortiment inkoopt. De Monitor Gezonder eten & drinken is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en de richtlijnen van PIANOo.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Vlees
  • Vis
  • Mens & Milieu
  • Groente & Fruit
  • Zuivel & Ei
  • Verpakking & Afval
  • Non-Food

Bijzonderheden

Vervangt andere biologische keurmerken zoals hieronder afgebeeld