CPE Controle Scharrelei Keurmerk

Keurmerk voor scharreleieren

Informatie over dit keurmerk

CPE controle Scharrelei garandeert kippen betere leefomstandigheden dan bij de legbatterij-kip. Scharreleieren komen van kippen die vrij rondlopen in schuren met strooisel op de grond. De kippen hebben zitstokken, maar kunnen niet naar buiten. Voorschrift is wel dat er daglicht kan binnenkomen en er niet meer dan zeven kippen per vierkante meter rondlopen.

Elk ei heeft een stempel: De code geeft aan hoe de kip die het ei heeft gelegd, is gehouden en waar het ei vandaan komt. Zo’n stempel ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: 2 NL 12345.

 

Keurmerkeigenaar Stichting Controlebureau voor Pluimvee, Eieren en Eiproducten (CPE)
Controle door onafhankelijke derde partij  
Geaccrediteerd  

Toepassingen van het keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.
Wanneer je als foodservicebedrijf op zoek bent naar de duurzaamheid van jouw assortiment, vind je deze terug in de duurzaamheidsanalyse. Deze is beschikbaar voor klanten van PS in foodservice.
Het CPE Controle Scharrelei Keurmerk is ook opgenomen binnen de Monitor Gezonder eten & drinken van Foodstep. Deze monitor meet hoe gezond en duurzaam jij jouw assortiment inkoopt. De Monitor Gezonder eten & drinken is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en de richtlijnen van PIANOo.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Zuivel & Ei