Demeter Keurmerk

Keurmerk voor biologische-dynamische lanbouw

Demeter keurmerk is 1928 opgericht door Stichting Demeter en is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouw en voeding. Keurmerk Demeter houdt vooral rekening met dierenwelzijn, milieu en natuur.

Demeter-producten voldoen tevens aan de EU-Verordening voor biologische landbouw en verwerking. Voor de biologisch-dynamische landbouw geldt naast de voorwaarden voor de biologische landbouw een aantal specifieke eisen gebaseerd op de filosofie van Rudolf Steiner. Zo wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van vastgestelde zaaidata.

Informatie over dit keurmerk

Keurmerkeigenaar Forschungring / Stichting Demeter (NL)
Website www.stichtingdemeter.nl
Controle door onafhankelijke derde partij
Geaccrediteerd

Toepassingen van het DEMETER keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.
Wanneer je als foodservicebedrijf op zoek bent naar de duurzaamheid van jouw assortiment, vind je deze terug in de duurzaamheidsanalyse. Deze is beschikbaar voor klanten van PS in foodservice.
Demeter is ook opgenomen binnen de Monitor Gezonder eten & drinken van Foodstep. Deze monitor meet hoe gezond en duurzaam jij jouw assortiment inkoopt. De Monitor Gezonder eten & drinken is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en de richtlijnen van PIANOo.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Vlees
  • Groente & Fruit
  • Mens & Milieu