EKO-Keurmerk

Keurmerk voor biologische producten

Het EKO-Keurmerk is in 1985 opgezet door stichting EKO keurmerk en is voornamelijk terug te vinden op biologische producten.

Biologische boeren gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Verder zitten er in biologische producten geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen en geen genetisch gemodificeerde ingrediënten. Er zijn geen eisen voor energiegebruik en afval.

Wanneer een bedrijf/product EKO gecertificeerd is, voldoet het automatisch ook aan de eisen van ’Biologische landbouw’. Het EKO-keurmerk stelt daarnaast extra eisen aan dierenwelzijn, zoals ruimere huisvesting, en voer zonder toegevoegde diergeneesmiddelen.

Informatie over dit keurmerk

Keurmerkeigenaar Stichting EKO Keurmerk
Website www.eko-keurmerk.nl
Controle door onafhankelijke derde partij  
Geaccrediteerd  

Toepassinggen van het EKO-Keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.
Wanneer je als foodservicebedrijf op zoek bent naar de duurzaamheid van jouw assortiment, vind je deze terug in de duurzaamheidsanalyse. Deze is beschikbaar voor klanten van PS in foodservice.
Het EKO-Keurmerk is ook opgenomen binnen de Monitor Gezonder eten & drinken van Foodstep. Deze monitor meet hoe gezond en duurzaam jij jouw assortiment inkoopt. De Monitor Gezonder eten & drinken is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en de richtlijnen van PIANOo.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Vlees
  • Mens & Milieu
  • Groente & Fruit
  • Verpakkingen & Afval