GMP staat voor Good Manufacturing Practice. Voornamelijk in de gezondheids-, farmaceutische en levensmiddelenindustrie worden de GMP richtlijnen toegepast.
Met de GMP norm ligt de nadruk op de hygiëne in de productiefase. Met een GMP certificaat wordt de productveiligheid en aansprakelijkheid verzekerd.
Een bedrijf dat in aanmerking wilt komen voor een GMP certificaat moet gekwalificeerd personeel in dienst hebben.
Daarnaast ook beschikken over geschikte apparatuur en goede materialen, goedgekeurde werkvoorschriften hebben en goede instrumenten hebben voor de nodige kwaliteitscontroles.
Keurmerkeigenaar | GMP International |
Website | portal.gmpplus.org |
Controle door onafhankelijke derde partij | ![]() |
Geaccrediteerd | ![]() |
PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.
![]() |
Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien. |