Gras Keurmerk

Keurmerk voor dierlijke en plantaardige producten

Informatie over dit keurmerk

Stichting Gras Keurmerk verstrekt het Gras Keurmerk aan bedrijven die dierlijke en plantaardige producten maken die zijn geproduceerd volgens de Normering Grasdier Landbouw.

Gras Keurmerk stelt eisen aan het veevoer en de huisvesting van landbouwhuisdieren. Kippen die graseieren leggen, leven met gemiddeld 7,5 dieren op een vierkante meter, de kippen hebben een vrije uitloop van minimaal 2,5 vierkante meter per kip.

Als Graseieren ook voldoen aan de criteria van het vrijeuitloop ei, en daar op gecontroleerd worden, dragen ze een op het ei gestempelde code die begint met een 1. De kippen kunnen makkelijk naar buiten, en scharrelen in weiden die niet behandeld zijn met chemische gewasbeschermingsmiddelen.

 

Keurmerkeigenaar Stichting Gras Keurmerk
Website www.graskeurmerk.nl
Controle door onafhankelijke derde partij  
Geaccrediteerd  

Toepassingen van het keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.
Het Gras Keurmerk is ook opgenomen binnen de Monitor Gezonder eten & drinken van Foodstep. Deze monitor meet hoe gezond en duurzaam jij jouw assortiment inkoopt. De Monitor Gezonder eten & drinken is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en de richtlijnen van PIANOo.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Vis
  • Mens & Milieu