Label Rouge Keurmerk

Keurmerk voor kip

Informatie over dit keurmerk

Een aantal Franse boeren wilde het bestaande kwaliteitsimago van pluimveevlees behouden en besloot om de veehouderijen aan te passen.
Ze boden de consument een soort kip met een Label Rouge. De wijze van productie van deze kip lijkt op de biologische productiewijze.

Bij pluimvee kenmerkt het Label Rouge-keurmerk zich door het gebruik van overwegend langzaam groeiende kippenrassen. Deze krijgen minstens 81 dagen de tijd om tot hun eindgewicht te komen. Verder is de maximumbezetting 11 kippen per m2, met een uitloop naar buiten van 2 m2 per kip.

 

Keurmerkeigenaar SYNALAF
Website www.labelrouge.fr
Controle door onafhankelijke derde partij  
Geaccrediteerd  

Toepassingen van het keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.
Het Label Rouge Keurmerk is ook opgenomen binnen de Monitor Gezonder eten & drinken van Foodstep. Deze monitor meet hoe gezond en duurzaam jij jouw assortiment inkoopt. De Monitor Gezonder eten & drinken is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en de richtlijnen van PIANOo.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Vis
  • Mens & Milieu