MSC Keurmerk

Keurmerk voor wilde vis en visproducten

Het MSC keurmerk staat voor Marine Stewardship Council en is een onafhankelijke organisatie dat keurmerken toekent aan producten uit duurzame visserij.

Het keurmerk MSC zorgt voor een duurzaam beheer van de visstanden en zo min mogelijk schade aan het zeeleven. Het vergelijkbare ASC keurmerk staat vooral voor kweekvis in tegenstelling tot het MSC keurmerk dat zich richt op wilde vis.

Informatie over dit keurmerk

Keurmerkeigenaar MSC
Website www.msc.org
Controle door onafhankelijke derde partij
Geaccrediteerd

Toepassingen van het MSC keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.
Wanneer je als foodservicebedrijf op zoek bent naar de duurzaamheid van jouw assortiment, vind je deze terug in de duurzaamheidsanalyse. Deze is beschikbaar voor klanten van PS in foodservice.
Het MSC-keurmerk is ook opgenomen binnen de Monitor Gezonder eten & drinken van Foodstep. Deze monitor meet hoe gezond en duurzaam jij jouw assortiment inkoopt. De Monitor Gezonder eten & drinken is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en de richtlijnen van PIANOo.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Vis
  • Mens & Milieu