Naturland Keurmerk

Keurmerk voor biologische landbouw

Informatie over dit keurmerk

Naturland is een Duits keurmerk voor biologische landbouw. De criteria voor het Naturland keurmerk zijn gebaseerd op de Europese regels voor biologische landbouw.

Daarnaast stelt Natuurland eigen regels op het gebied van inspectie/transparantie, dierenwelzijn, mestgebruik, akkerbouw, veevoer en aquacultuur.

Op sommige gebieden stelt het Naturland keurmerk hogere eisen dan de Europese wetgeving. Naturland stelt ook eisen aan het produceren van producten. Voorbeelden van producten met een Naturland keurmerk zijn: koffie, thee, chocolade, groente en fruit, koek, cosmetica, kleding, vis en dierenvoeding.

 

Keurmerkeigenaar Duitsland
Website www.naturland.de
Controle door onafhankelijke derde partij  
Geaccrediteerd  

Toepassingen van het keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.
Wanneer je als foodservicebedrijf op zoek bent naar de duurzaamheid van jouw assortiment, vind je deze terug in de duurzaamheidsanalyse. Deze is beschikbaar voor klanten van PS in foodservice.
Het Naturland Keurmerk is ook opgenomen binnen de Monitor Gezonder eten & drinken van Foodstep. Deze monitor meet hoe gezond en duurzaam jij jouw assortiment inkoopt. De Monitor Gezonder eten & drinken is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en de richtlijnen van PIANOo.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Vis
  • Mens & Milieu