Rainforest alliance keurmerk

Keurmerk voor eerlijke handel en werkomstandigheden

Het Rainforest Alliance Keurmerk is van een milieuorganisatie uit de Verenigde Staten. Deze organisatie zet zich in voor het behoud van biodiversiteit en een duurzame leefomgeving. Rainforest Alliance probeert verandering te brengen in de verdeling van land, handelspraktijken en consumentengedrag. Het keurmerk komt ook voor op koffie en thee.

Om het Rainforest Alliance-logo te mogen dragen, moeten boeren voldoen aan tweehonderd strenge eisen. Deze eisen zijn zeer divers. Zo zijn er eisen op het gebied van natuurbehoud, waterbehoud en bosbeheer. Bovendien moeten werknemers op de plantages minstens het minimumloon en goede secundaire arbeidsvoorwaarden krijgen, waaronder een veilige leefomgeving.

Informatie over dit keurmerk

Keurmerkeigenaar Rainforest Alliance
Website www.rainforest-alliance.org
Controle door onafhankelijke derde partij  
Geaccrediteerd  

Toepassinggen van het Rainforest Alliance keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.
Wanneer je als foodservicebedrijf op zoek bent naar de duurzaamheid van jouw assortiment, vind je deze terug in de duurzaamheidsanalyse. Deze is beschikbaar voor klanten van PS in foodservice.
Het Rainforest Alliance keurmerk is ook opgenomen binnen de Monitor Gezonder eten & drinken van Foodstep. Deze monitor meet hoe gezond en duurzaam jij jouw assortiment inkoopt. De Monitor Gezonder eten & drinken is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en de richtlijnen van PIANOo.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Mens & Milieu