Roundtable on Sustainable Palm Oil Keurmerk

Keurmerk voor palmolie

Informatie over dit keurmerk

Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) is een wereldwijde organisatie die let op duurzaamheid en sociale omstandigheden rond de palmolie productie. De meeste groothandelaren en afnemers van palmolie zijn hierbij aangesloten.

Duurzame palmolie is gecertificeerd volgende de Principes en Criteria van RSPO. Bedrijven die duurzame palmolie gebruiken in hun producten mogen het logo van RSPO voeren op de verpakking.

 

Keurmerkeigenaar Roundtable on Sustainable Palm Oil
Website www.rspo.org
Controle door onafhankelijke derde partij  
Geaccrediteerd  

Toepassingen van het keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.
Wanneer je als foodservicebedrijf op zoek bent naar de duurzaamheid van jouw assortiment, vind je deze terug in de duurzaamheidsanalyse. Deze is beschikbaar voor klanten van PS in foodservice.
Het RSPO Keurmerk is ook opgenomen binnen de Monitor Gezonder eten & drinken van Foodstep. Deze monitor meet hoe gezond en duurzaam jij jouw assortiment inkoopt. De Monitor Gezonder eten & drinken is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en de richtlijnen van PIANOo.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Mens & Milieu