RTRS Verantwoorde Soja Keurmerk

Keurmerk voor soja

Informatie over dit keurmerk

De Round Table on Responsible Soy (RTRS) is een internationaal platform waarin sojaproducten, sojahandel, verwerkende industrie, banken en maatschappelijke organisaties samenwerken om duurzaamheidscriteria voor de mondiale sojateelt te ontwikkelen en in de praktijk in te voeren.

Bij dit platform zijn organisaties en bedrijven betrokken uit 25 landen, die aangescherpte normen heeft aangenomen die leiden tot onafhankelijk gecertificeerde soja.

 

Keurmerkeigenaar De Round Table on Responsible Soy (RTRS)
Website www.responsiblesoy.org
Controle door onafhankelijke derde partij Op basis van credits
Geaccrediteerd

Toepassingen van het keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.
Wanneer je als foodservicebedrijf op zoek bent naar de duurzaamheid van jouw assortiment, vind je deze terug in de duurzaamheidsanalyse. Deze is beschikbaar voor klanten van PS in foodservice.
Het RTRS Keurmerk is ook opgenomen binnen de Monitor Gezonder eten & drinken van Foodstep. Deze monitor meet hoe gezond en duurzaam jij jouw assortiment inkoopt. De Monitor Gezonder eten & drinken is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en de richtlijnen van PIANOo.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Groente & Fruit