Soil Association Keurmerk

Keurmerk voor producten afkomstig van biologische landbouw

Informatie over dit keurmerk

Dit label is eigendom van de Britse organisatie Soil Association. Het wordt gebruikt op producten uit de biologische landbouw. De eisen die de Soil Association stelt aan de biologische teelt, zijn op een groot aantal punten vergelijkbaar met het Nederlandse EKO-keurmerk. Dit komt omdat beide keurmerken de minimale eisen hanteren die in de EUverordening voor biologische productiemethoden zijn vastgelegd.

De eigenaar van een keurmerk kan strengere eisen hanteren; daarom zijn de verschillende biologische keurmerken in de EU niet zonder meer uitwisselbaar.

Het keurmerk van de Soil Association staat incidenteel (en soms samen met het EKO-keurmerk) op biologische producten in natuurvoedingswinkels.

 

Keurmerkeigenaar Britse organisatie Soil Association
Website www.soilassociation.org
Controle door onafhankelijke derde partij  
Geaccrediteerd  

Toepassingen van het keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

Wanneer je als foodservicebedrijf op zoek bent naar de duurzaamheid van jouw assortiment, vind je deze terug in de duurzaamheidsanalyse. Deze is beschikbaar voor klanten van PS in foodservice.
Het RTRS Keurmerk is ook opgenomen binnen de Monitor Gezonder eten & drinken van Foodstep. Deze monitor meet hoe gezond en duurzaam jij jouw assortiment inkoopt. De Monitor Gezonder eten & drinken is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en de richtlijnen van PIANOo.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Mens & Milieu