Viswijzer

Vis ingedeeld op duurzaamheid

Informatie over dit keurmerk

De VISwijzer is een initiatief van Good Fish Foundation, Stichting De Noordzee en het Wereld Natuur Fonds. In 2014 heeft milieuorganisatie Good Fish Foundation de VISwijzer in het beheer. Good Fish Foundation beoordeelt vissen, schaal- en schelpdieren die in Nederland en België te koop zijn op duurzaamheid en plaatst dit in de VISwijzer.
De vissen krijgen in de VISwijzer een groene, gele of rode kleur toegewezen. Daarnaast is er een aparte categorie voor visproducten met het MSC of ASC-keurmerk en bijvangstvis. Vis met een groene en/of oranje beoordeling is Goede VIS. De groene vis is gelijkwaardig aan de MSC & ASC viskeurmerken aldus het MVI.
De Good Fish Foundation is een onafhankelijke milieuorganisatie zonder winstoogmerk. De stichting stelt zich ten doel de transitie naar een duurzame en verantwoorde visserij en visteelt te bevorderen door de vraag naar goede vis te vergroten en consument en ondernemer te ondersteunen bij een verantwoorde keuze. De stichting richt zich primair op de visaanvoer, verwerking, consumenten, handel en overheid in Nederland en Europa.
Keurmerkeigenaar Good Fish Foundation
Website www.goedevis.nl
Controle door onafhankelijke derde partij
Geaccrediteerd

Toepassingen van het keurmerk

PS in foodservice kent verschillende diensten waarin dit keurmerk terugkomt.

foodbook ps in foodservice Ben je op zoek naar producten die voldoen aan dit keurmerk? Bekijk deze hier in het PS FoodBook. Het FoodBook is een productdatabase waar je voor meer dan 250.000 producten productinformatie kan inzien.
Wanneer je als foodservicebedrijf op zoek bent naar de duurzaamheid van jouw assortiment, vind je deze terug in de duurzaamheidsanalyse. Deze is beschikbaar voor klanten van PS in foodservice.

Komt terug in de volgende productgroepen

  • Vis