Foodstep

Voorsprong door marktkennis

Foodstep is een zusterbedrijf van PS in foodservice en we zijn beide gevestigd in de Friso-Kazerne. We zijn complementair en versterken elkaar.

Foodstep brengt de marktontwikkelingen van eten en drinken in kaart. Ze kijken wat er speelt in de foodservicemarkt en willen begrijpen waarom dat gebeurt. Op basis van onze expertise vertalen ze deze informatie naar inzichten en frisse ideeën. Dit doen ze vanuit data-analyse, consumentenonderzoek en hun marktkennis.

Foodstep heeft 2 belangrijke tools:
Monitor Gezonder Eten & Drinken voor cateraars
Welke producten hebben qua inkoopvolume het meeste effect op gezond/ongezond aanbod? De Monitor Gezonder Eten & Drinken geeft inzicht. Een interactieve applicatie die de besluitvoerders de tools geeft om een volledig overzicht te krijgen van de consumptie.

Bijna alle cateraars werken met de Monitor Gezonder Eten & Drinken om locaties gezonder en duurzamer te maken. De Monitor Gezonder Eten en Drinken geeft inzicht over gezondheid, duurzaamheid, nutriënten en CO2 uitstoot en helpt cateraars hun doelstellingen te halen.

De monitor werkt met de productinformatie uit PS, volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en volgens de aanbestedingsrichtlijnen van PIANOo. Een koppeling met de database van PS in foodservice zorgt voor actuele productinformatie binnen de Monitor Gezonder Eten & Drinken.

De Monitor Duurzaam en Gezond voor de zorg
Deze nieuwe Zorgmonitor is een initiatief van Foodstep en Intrakoop. Beide organisaties zijn een uniek 5-jarige samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Doel is om het huidige assortiment van eten en drinken in de zorgsector te verduurzamen en gezonder te maken, samen met leveranciers, fabrikanten en zorginstellingen zelf. Ook de metingen hiervoor worden gedaan op basis van data van PS in Foodservice.

Productinfo via PS
Foodstep ontvangt via PS productinformatie, waarbij vooral de voedingswaarde en de keurmerken belangrijk zijn.

Naast de verplichte voedingswaarde is het voor de monitor essentieel om in PS ook verzadigde vetten, vezels, toegevoegd suiker en zout inzichtelijk te maken.

Zo krijgt de cateraar of het ziekenhuis een goed beeld van hoe (on)gezond het aanbod is en weet een locatie welke producten vervangen moeten worden door een gezondere of duurzamere variant.