Green Protein Alliance

Gezonde kansen voor plantaardige proteïne

De Green Protein Alliance is een vernieuwend samenwerkingsverband van partijen die werken aan het versnellen van de eiwittransitie: de overgang naar een samenleving die voor haar eiwitbehoefte voornamelijk van duurzame, plantaardige bronnen afhankelijk is.

Het samenwerkingsverband bestaat uit aanbieders en producenten van plantaardige eiwitten met een gedeelde visie: een duurzamer voedselsysteem waar plantaardige eiwitten een voor de hand liggende keuze zijn.

Hiervoor is het van belang dat de vraag vanuit de consument naar plantaardige eiwitten wordt gestimuleerd. Met steun van de overheid en kennispartners zet de GPA zich in om de uitdagingen en kansen rondom het versterken van deze vraag te realiseren.

Vanuit PS laten we graag zien wat er in producten zit, wij stimuleren dan ook producenten om het plantaardige eiwit te vermelden. In het FoodBook kun je dan ook bij sommige producten het aantal plantaardige proteïne al terugvinden. Op deze manier kunnen we zorgen dat er meer aandacht komt voor een plantaardig en duurzaam voedingspatroon.